Wat zijn gerstekorrels?

Wat zijn gerstekorrels?

... en wat kun je er tegen doen?

Een gerstekorrel of ook wel milia genoemd zijn kleine witte bultjes die vaak rondom de ogen ontstaan. Ze zijn hardnekkig en kunnen soms erg lang blijven zitten. Gerstekorrels kunnen spontaan ontstaan en zijn kleine ophopingen van dode huidcellen die onder het huidoppervlak zitten.

Gerstekorrels komen vaker voor op een droge, niet goed gehydrateerde huid. Een gerstekorrel is geen puistje!

Behandel daarom een gerstekorrel niet als een puistje en probeer deze niet zelf uit te knijpen. De gerstekorrel zit namelijk veel dieper in de huid dan een puistje, zelf duwen of knijpen zal dus niet werken. Producten tegen puistjes (zoals bijvoorbeeld benzoylperoxide) zorgen er dan ook niet voor dat ze weggaan. Wil jij van je gerstekorrel af? Neem dan contact met ons op en wij halen op een professionele manier met een naaldje jouw gerstekorrel weg.

Wat kun je verder doen om geen gerstekorrel te krijgen?

Goede huidverzorgingsproducten zijn de basis voor een stralende huid. Kies voor een milde reiniger om vuil en make-up te verwijderen en gebruik 2 a 3 keer in de week een scrub (bijvoorbeeld Nimue’s exfoliating enzym of de desquacrem forte van Sothys). Door de huid regelmatig te scrubben zorg je er voor dat alle dode huidcellen van de huid wordt verwijderd en je weer een nieuwe zachte huid krijgt. verzorg je huid goed met voedende creme’s en vergeet natuurlijk niet je SPF.

Pure for You - Beauty & Afslankinstituut - Tiel Betuwe

Maak een afspraak

0344 655099

Openingstijden

Maandag gesloten
Di t/m Do: 9.30 - 21.30
Vrij: 9:30 - 16.30
Zat: 9:30 - 13.00
Behandeling alleen op afspraak

Adres

J.D. van Leeuwenstraat 17
4001 XE  Tiel