Suiker en rimpels

Suiker en rimpels

Suiker is niet alleen de grootste veroorzaker van obesitas, maar nu blijkt ook dat er steeds vaker een verband wordt gelegd tussen suiker en het krijgen van rimpels. In onze huid wordt collageen aangemaakt, dat is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Collageen bestaat uit eiwitten. Door het eten van suiker gaan die eiwitten aan elkaar plakken. Suiker zorgt ook voor een snelle bloedsuikerspiegel stijging waardoor het collageen in de huid stijver wordt en eerder rimpels kunnen ontstaan. Dit proces wordt ook al ‘Glycatie’ genoemd.

Wat te doen tegen glycatie?

Het is lastig om alle suikers uit je eten te weren, maar het is wel verstandig om minder suikers te nuttigen. Verder is het verstandig om een anti-age product te gebruiken. Een anti-age product zorgt voor een anti glycatie werking in de huid waardoor de collagene en elastine vezels beter in tact blijven. ( zorg er wel voor dat je een product kiest wat diep in je huid werkt. Namelijk in de dermis, waar ook het collageen zit, anders kunnen ze het collageen ook niet ‘beschermen’ )

Bindweefselmassage

Verder is een bindweefselmassage aan te raden. Dit zorgt voor minder verklevingen in de huid. Het zelfde geldt voor een Microneedling behandelingen waarbij we in de dermis met onze producten komen. Ook zijn er kruiden die de versuikeringsreactie mogelijk kunnen afremmen. Dat geldt voor kaneel, kruidnagel, oregano en piment.

Pure for You - Beauty & Afslankinstituut - Tiel Betuwe

Maak een afspraak

0344 655099

Openingstijden

Maandag gesloten
Di t/m Do: 9.30 - 21.30
Vrij: 9:30 - 16.30
Zat: 9:30 - 13.00
Behandeling alleen op afspraak

Adres

J.D. van Leeuwenstraat 17
4001 XE  Tiel