Poriën verkleinen?

Porien verkleinen

Via de poriën wordt huidvet (talg) verspreid over de huid. Dat is nuttig want talg zorgt voor een goede barrièrefunctie van de huid. Zonder talg wordt onze huid droog en vatbaar voor infecties en huidaandoeningen. Poriën bevatten geen spiertjes, het zijn dus geen structuren die van het ene op het andere moment kunnen veranderen van grootte. 

Wel kun je met bepaalde behandelingen en producten de poriën goed schoonmaken en de huidconditie verbeteren zodat de poriën kleiner lijken.

What to do :

  • Stop met het gebruik van huidverzorgingsproducten die poriën verstoppen of die ervoor zorgen dat je huid teveel talg aanmaakt, zoals vette crèmes met een té romige textuur (voor een vette huid) of make-up producten die uitdrogende en irriterende ingrediënten bevatten, zoals alcohol en geurstoffen.
  • Gebruik alleen milde gezichtsreiniger en nooit zeep in vaste vorm. Door de ingrediënten die zeep een vaste vorm geven kunnen poriën verstopt raken en kan de huidbarrière uit balans raken.
  • Verbeter de celvernieuwing, dan zullen je poriën ook normaler functioneren. Producten die vitamine A bevatten werken super goed hiervoor.
  • Bescherm je huid dagelijks tegen zonlicht! UV-straling in zonlicht veroorzaakt schade aan je huidcellen waardoor ze slechter gaan functioneren. Daardoor vervormen poriën, kan talg moeilijker naar buiten en worden ze groter.
  • Gezichtsbehandeling in ons huid instituut zoals de dermapen of verschillende peelings helpen ook met de huidstructuur te verbeteren waardoor ook jouw poriën minder opvallen. Een goede huidverzorging voor thuis blijft daarnaast belangrijk.
  • Kies je make-up zorgvuldig en maak je gezicht grondig schoon voordat je gaat slapen.
Pure for You - Beauty & Afslankinstituut - Tiel Betuwe

Maak een afspraak

0344 655099

Openingstijden

Maandag gesloten
Di t/m Do: 9.30 - 21.30
Vrij: 9:30 - 16.30
Zat: 9:30 - 13.00
Behandeling alleen op afspraak

Adres

J.D. van Leeuwenstraat 17
4001 XE  Tiel