Hoe herken je een droge huid?

Het verschil tussen een droge huid vs. een vochtarme huid

Hoe herken je een droge huid.

Er bestaat een groot verschil tussen een droge en een uitgedroogde huid. Een droge huid heeft een tekort aan vet/talg. Een vochtarme huid heeft een te kort aan vocht. De cellen in die huidlagen horen 10% aan vocht te bevatten. Wanneer dat minder is noemen we de huid vochtarm of gedehydrateerd. De huid kan dan erg trekkerig aanvoelen.

Symptomen

De symptomen van een vochtarme huid zijn: Doffe huid, kan vet en droog tegelijk aanvoelen, trekkerig aanvoelen, Komt en gaat. Dit is afhankelijk van verschillende (externe) factoren, zoals bijvoorbeeld weersinvloeden, airco, verwarming, roken, alcohol en voeding.
Wat te doen tegen een vochtarme huid?

Heb je een vochtarme huid dan is het belangrijkste er te voor te zorgen dat je huidbarrière weer sterk en gezond wordt. Niet alleen voorkom je zo dat er te veel vocht verdampt, ook zorg je er voor dat verschillende processen in je huid beter verlopen.

Welke producten zijn geschikt voor een vocht arme huid?

  • Hydra concentrated corrective serum – ph formula
  • VITA B cream – Ph formula
  • Super hydra mask – Nimue
  • 3Ha crème of Serum - Sothys

De symptomen van een droge huid zijn: lichte schilfering of schilferige plekken, een ruw en vlekkerig uiterlijk, de droge huid heeft een bijzondere fijne huid structuur, de poriën van een droge huid zijn bijna niet te zien.

Wat te doen tegen een droge huid ?

De oplossing is; bij een droge huid is eenmaal per dag wassen met een milde gezichtsreiniger meer dan genoeg. Spoel het gezicht vervolgens goed af met lauw water. Gebruik een wat vollere crème voor het gezicht als de huid nog vochtig is. Dat zorgt ervoor dat vocht minder goed kan verdampen en dat actieve ingrediënten beter hun werk kunnen doen
Welke producten zijn geschikt voor een droge huid?

  • SOS Repair cream – Ph formula
  • SOS hydra gel mask – Ph formula
  • SOS rescue oil – Ph formula
  • Nutrive crème – Sothys
  • Nutrive elixer - Sothys
Pure for You - Beauty & Afslankinstituut - Tiel Betuwe

Maak een afspraak

0344 655099

Openingstijden

Maandag gesloten
Di t/m Do: 9.30 - 21.30
Vrij: 9:30 - 16.30
Zat: 9:30 - 13.00
Behandeling alleen op afspraak

Adres

J.D. van Leeuwenstraat 17
4001 XE  Tiel