Couperose, wat is dat precies ?

Couperose - T-Away

Misschien herken je ze wel bij jezelf,  kleine zichtbare vaatjes in gezicht, wat vaak rond de neus en de wangen voorkomt. Deze rode haarvaatjes worden couperose genoemd. Dit is een vervelende, maar ongevaarlijke huidaandoening. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf en worden door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

Wat is de oorzaak van couperose?

Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. In veel gevallen ontstaat het spontaan. Soms ontstaat couperose door te veel zon of zonnebank of bijvoorbeeld kou.. Vaak hebben mensen met een lichte en dunne huid meer last van couperose.

Wat kun je er tegen doen ?

Zelf kun je deze haarvaatjes niet weg  “smeren” met een crème. Als je ze toch echt graag weg wilt hebben, kunnen wij in ons huidinstituut deze haarvaatjes aanstippen met ons T-away apparaat. Deze onderliggende technologie is gebaseerd op USHF, Ultra Short High Frequency. Deze technologie zorgt voor een milde en effectieve behandeling die spectaculaire resultaten geeft.

Let thuis wel altijd op met de zon. Je kan het ontstaan van couperose beperken door dagelijks gebruik te maken van een zonnebrandcrème. Zonschade kan couperose namelijk verergeren.

Twijfel jij of je ook last hebt van couperose? Dit kan namelijk ook erg lijken op de huidaandoening Rosacea. Als je couperose hebt dan is de kans behoorlijk groot dat je eigenlijk last hebt van rosacea. Het is verstandig om de rosacea te behandelen om erger te voorkomen. Kom gerust bij ons langs als je vragen hebt over je huid.

Pure for You - Beauty & Afslankinstituut - Tiel Betuwe

Maak een afspraak

0344 655099

Openingstijden

Maandag gesloten
Di t/m Do: 9.30 - 21.30
Vrij: 9:30 - 16.30
Zat: 9:30 - 13.00
Behandeling alleen op afspraak

Adres

J.D. van Leeuwenstraat 17
4001 XE  Tiel