Alles over Retinol

Alles over Retinol

Retinol (ook wel bekend als vitamine A ) is waarschijnlijk het populairste ingrediënt in huidverzorging. Deze krachtpatser mag eigenlijk niet in je dagelijkse huidverzorgingsroutine ontbreken.

Vooral niet als je het belangrijk vindt om je huid jong en fris te houden! Maar wat is Retionol nu precies en wat doet het voor je huid? Wij leggen het je uit.

Wat is de werking van Retinol in de huid?

We kunnen eigenlijk stellen dat Retinol algehele huidverbetering geeft. Dat is inmiddels algemeen bekend en meerdere malen bewezen in wetenschappelijk onderbouwde klinische studies. De stof stimuleert namelijk een gezonde celdeling en de productie van collageen en elastine.

Voordelen van Retinol gebruik:

  • Retinol zorgt voor verbetering van de wondheling
  • Retinol werkt huidverjongend
  • Retinol voorkomt puistjes en mee-eters
  • Retinol vervaagt pigmentvlekken
  • Retinol verbetert de huidstructuur en zichtbaarheid van grove poriën

Vaak is het percentage retinol te laag om huidproblemen op te lossen

In producten die je bij de drogist kan kopen, is de hoeveelheid retinol dat in het product zit vaak te laag om echt te werken tegen huidproblemen. Dit zit meestal tussen de 0.01% tot 0.02%.  Wil je echt huidverbetering? Zorg er dan altijd voor dat je een product neemt met een pertage van minimaal 1%. Hogere percentages retinol zorgen snel voor drastische resultaten, met name bij huidproblemen waarvoor een lager percentage retinol niet toereikend was.

Let us introduce you: De PH Formula Vitamine A creme. (1,5%)

pHformula heeft een hoog geconcentreerde vitamine A crème ontwikkeld met 24-uur hydraterende eigenschappen voor een directe en intensieve hydratatie. De lichte textuur Vitamine A crème bevat een hoog percentage Retinol en geeft intensieve huidverjonging, ideaal voor dagelijkse en lange termijn gebruik. Het 24-uur hydraterende complex in deze formule bevat een synergetische combinatie van natuurlijke moisturisers voor een lange termijn hydratatie en bescherming van de huid.

Waar moet je op letten als je retinol wil gebruiken?

Huidcrèmes met een hoog percentage retinol kunnen niet zonder aanwijzingen gebruikt worden. De huid moet erg wennen aan het middel.

Gebruik:

  • Eerste week 1x per week 's nachts aanbrengen.
  • Tweede week 2x per week 's nachts aanbrengen.
  • Derde week om de avond aanbrengen.
  • Indien de huid dit niet tolereert, afbouwen naar de vorige fase

Heb je nog meer vragen over Retinol? En of dit wel geschikt is voor jouw huid? Kom dan gerust langs bij ons in het huid instituut en laat te adviseren door onze huidspecialisten.

Pure for You - Beauty & Afslankinstituut - Tiel Betuwe

Maak een afspraak

0344 655099

Openingstijden

Maandag gesloten
Di t/m Do: 9.30 - 21.30
Vrij: 9:30 - 16.30
Zat: 9:30 - 13.00
Behandeling alleen op afspraak

Adres

J.D. van Leeuwenstraat 17
4001 XE  Tiel